Huomioithan, että viisumiprosessi ja viisumiin tarvittavat liitteet voivat muuttua milloin tahansa. Tarkista siis ajantasaiset tiedot suoraan Taipein edustustosta. Asia Exchange ei ole viisumiagentti. Viisumin hankinta on täten opiskelijan omalla vastuulla. Viisumin saaminen ulkomaille on hyvin harvoin itsestään selvää eikä Asia Exchange voi taata kenenkään opiskelijaviisumia. Tutustuthan myös erityisehtoihimme.

Taiwanin opiskelijaviisumi

Kaikkien vaihto-opiskelijoiden, jotka oleskelevat Taiwanissa 90–180 päivää, tulee hakea Thaimaan edustustosta Visitor Visaa. Viisumiin tarvittavat liitteet, viisumihakemus ja maksutavat saattavat vaihdella maittain, joten tarkista ajantasaisimmat tiedot suoraan Taipein edustustosta.

Voit hakea joko yhteen maahantuloon tai useampaan maahantuloon oikeuttavaa viisumia. Emme suosittele, että matkustelet lukukauden aikana, mutta mikäli suunnittelet matkustavasi Taiwanin ulkopuolelle ennen lukukauden loppua, suosittelemme, että haet useampaan maahantuloon oikeuttavaa viisumia.

Mikäli aiot oleskella Taiwanissa pidempään kuin 180 päivää, sinun täytyy hakea Resident Visaa Taipein edustustosta. Tämä viisumityyppi oikeuttaa yhteen maahantuloon. Saatuasi Resident Visan sinun täytyy hakea Alien Resident Certificate (ARC) Taipein maahanmuuttovirastosta 15 päivän sisällä maahantuloasi seuraavasta päivästä. Voit oleskella Taiwanissa niin pitkään kuin Alien Resident Certificate on voimassa.

Mikäli haet Resident Visaa, sinun täytyy tehdä myös terveysselvitys ja pyytää lääkäriäsi täyttämään tämä terveystodistus. Ulkoministeriön tulee laillistaa todistus ennen sen toimittamista Taipein edustustoon muiden hakemusliitteiden ohessa.

Resident Visan hakijat saattavat joutua toimittamaan myös rikostaustaotteen pyydettäessä.

Voit aloittaa viisumiprosessin heti Shih Chien Universityn virallisen hyväksymiskirjeen saatuasi. Viisumi täytyy käyttää 90 päivän sisällä sen myöntämisestä.

Lisätietoa viisumeista löytyy myös Taiwanin konsulaattien verkkosivuilta.

Viisumiin vaadittavat liitteet:

  1. Voimassa oleva passi, jossa on useampi tyhjä sivu viisumia varten. Passin täytyy olla voimassa vähintään 6 kuukautta Taiwaniin saapumisen jälkeen.
  2. Täytetty ja allekirjoitettu viisumihakemus
  3. Kaksi värillistä passikuvaa. Kuvat eivät saa olla 6 kuukautta vanhempia.
  4. Kopio lentolipuista (myös paluulippu)
  5. Shih Chien Universityn virallinen hyväksymiskirje
  6. Kirjoillaolotodistus kotikorkeakoulultasi
  7. Terveysselvitys (vain Resident Visan hakijat)
  8. Kuitti viisumimaksusta (yhteen maahantuloon oikeuttava viisumi 43 EUR ja useampaan maahantuloon oikeuttava viisumi 86 EUR)

Vaihtarin muistilista

Lue lisää →

Sinun tiesi Aasiaan

→ Näin haet

5 syytä opiskella Taiwanissa

→ Lue lisää

Opiskele Taiwanissa

→ Shih Chien University

Kuka voi hakea?

→ Minimivaatimukset

Hakuajat ja kiehtovimmat tarinat suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirjeemme

Mitä haluat saada?

Asia Exchange, Vuorikatu 3 L 3 33100 Tampere, Finland
Email: info@asiaexchange.org
Tel: +358 45 322 1230, Mon-Fri, 8am-4pm (GMT +2)
Privacy Policy

Site by Atomi