Study abroad in Bangkok, Thailand

Thaimaa – Passi ja viisumi

Huomioithan, ettei Asia Exchange ole viisumiagentti. Viisumin hankinta on täten opiskelijan omalla vastuulla. Tarkista ajantasaiset tiedot suoraan Thaimaan Suomen suurlähetystöstä.

Suomen kansalaiset voivat oleskella Thaimaassa turisteina ilman viisumia 30 päivää. Passin tulee olla voimassa koko viisumivapaan matkan ajan. Maahantulolomake täytetään lentokoneessa matkalla Thaimaahan. Thaimaassa opiskelua varten sinun tulee anoa viisumia Thaimaan suurlähetystöstä Helsingistä. Mikäli matka on pidempi kuin 30 päivää, passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta Thaimaahan saapumisen jälkeen. Turistiviisumilla työskentely tai opiskelu on laitonta.

Opiskelijaviisumin hakuohjeet – Thaimaa

Kaikkien Thaimaassa opiskelevien vaihto- ja tutkinto-opiskelijoiden tulee hakea opiskelijaviisumia ennen opiskeluiden alkua. Tarkistathan viimeisimmät tiedot ennen viisumin hakua Royal Thai Embassystä (Thaimaan suurlähetystö Suomessa), josta saat myös hakulomakkeet ja lisätietoa hakumenettelystä.

Thaimaan opiskelijaviisumi on tyyppiä ei-maahanmuuttaja (Non-Immigrant Visa ”ED”). Viisumi kannattaa hakea Suomesta ennen lukukauden alkua heti sen jälkeen, kun olet saanut vastaanottavan yliopiston virallisen hyväksymiskirjeen. Thaimaassa viisumikäytännöt muuttuvat melko tiuhaan, joten prosessi kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.

Hakiessasi viisumia kannattaa myös huomioida, että opiskelijaviisumia ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen Thaimaassa lomailuun. Viranomaiset edellyttävätkin osallistumista vähintään kolmelle kurssille lukukautta kohden opiskelijaviisumin ylläpitämiseksi. Sinun kannattaa siis valita vähintään neljä kurssia, niin liikut turvallisilla vesillä.

Hakemukseen vaadittavat liitteet:

  1. Passi, jossa on vähintään yksi tyhjä sivu viisumia varten. (Passin tulee olla Thaimaahan saapumisen jälkeen voimassa vähintään 6 kk. Multiple Entry- viisumiin on joissakin tapauksissa vaadittu 18 kk voimassa oleva passi.  Huomioithan voimassaoloajan lähettäessäsi vaihtohakemustasi.)
  2. Kopio passin etusivusta
  3. Täytetty viisumihakemus
  4. Kaksi värillistä passikuvaa, 3,5 x 4,5 cm
  5. Kopio lentolipusta tai elektronisesta lipusta
  6. Vastaanottavan yliopiston virallinen hyväksymiskirje. Lähetämme kirjeen sinulle viimeistään kuukausi ennen lukukauden alkua.  PSU:n osalta myös thainkielinen visa request document.
  7. Todistus omasta kotikorkeakoulustasi (alkuperäinen allekirjoitettu versio englanniksi) tai valmistuneilta aidoksi todennettu jäljennös tutkintotodistuksesta. Todistuksesta tulee ilmetä, että olet lähdössä vaihto-opiskelijaksi Thaimaahan. (Aikaisemmin suurlähetystö on pyytänyt liitteeksi suosituskirjeen korkeakoululta. Tässä esimerkki suosituskirjeestä. Suosituskirje on vapaamuotoinen ja voi poiketa huomattavasti esimerkistämme.)
  8. Mikäli haluat lähettää hakemuksen postitse, mukaan tulee liittää riittävällä postimaksulla varustettu palautuskuori (kirjattu kirje).

Mikäli anot viisumia asioimalla henkilökohtaisesti suurlähetystössä, käsittelyaika on noin 4 arkipäivää.

Mikäli anot viisumia postitse, hakemus on lähetettävä vähintään 3 viikkoa ennen matkalle lähtöä. Lähetystö ei ota vastuuta hävinneistä lähetyksistä, jos ne eivät ole rekisteröityjä.

Viisumia voi anoa aikaisintaan kolme kuukautta ennen matkan alkua.

Viisumin hinta määräytyy viisumin voimassaoloajan perusteella seuraavasti:

  • Ei-maahanmuuttaja, 3 kk tai alle, 1 maahantulo (single entry), 60 EUR (2017)
  • Ei-maahanmuuttaja, 3 kk–12 kk, useita maahantuloja (multiple entry), 130 EUR (2015)

Viisumin voimassaoloaika perustuu virallisessa hyväksymiskirjeessä määriteltyyn opiskeluaikaan, joka saattaa olla varsinaisen lukukauden kestoa pidempi aika.

Huomioithan, että 3–12 kk viisumi on voimassa aluksi ainoastaan 90 päivää, minkä jälkeen Thaimaan viranomaiset haluavat varmistaa, että olet todella saapunut maahan opiskelemaan. 90 päivän kuluttua sinun tuleekin hankkia omasta vaihtoyliopistostasi asiakirjat opiskeluiden jatkumisen todistamiseksi ja esittää ne viranomaisille Bangkokissa tai paikallisessa Immigration Bureaussa, jolloin viisumin voimassaoloa pidennetään jälleen 90 päivällä maksua vastaan. Viisumin voimassaoloaikaa tulee pidentää aina 90 päivän välein. Voit hoitaa tämän Immigration Officessa 7 päivää ennen viisumin umpeutumista. Jos myöhästyt tästä, myöhästymiskulu on noin 5000 THB (120 €). Voit uusia viisumin myös vierailemalla jossakin toisessa maassa 90 päivän aikana. Tätä vaihtoehtoa ei ole kuitenkaan esitelty suurlähetystön virallisissa ohjeissa.

Mikäli aiot vierailla naapurimaissa, suosittelemme, että ajoitat matkasi opiskelujen jälkeiseen ajankohtaan.

Yhden maahantulon salliva viisumi tulee käyttää 90 päivän sisällä viisumin myöntämisestä. Useamman maahantulon viisumi tulee käyttää vuoden sisällä viisumin myöntämisestä. Saapuessasi Thaimaahan maahantuloviranomaiset leimaavat passiisi päivämäärän, johon asti voit oleskella Thaimassa.

Voit maksaa viisumin ainoastaan käteisellä joko vierailemalla lähetystössä tai sisällyttämällä lähetetyskuoreen tarvittava rahamäärä.

Thaimaan suurlähetystö on avoinna maanantaista perjantaihin. Viisumi- ja konsulaattiasioiden vastaanotto on kello 9.00-12.00 välisenä aikana. Kello 12.00-13.00 on lounastauko. Puhelintiedustelu on avoinna kello 13.30-16.00 (puh. 09 612 2640).

Thaimaan suurlähetystön käyntiosoite: Bulevardi 14 A, 00120 Helsinki.

Thaimaassa viisumiasioita hoidetaan Immigration Officessa Bangkokissa (Soi Buan Phlu, off South Sathorn Road, Bangkok 10120 , Tel: (662) 287-3101-10), Phuketissa (482 Phuket Road, A.Muang, Phuket 83000, Tel: (66) 076 221 905 tai muissa Immigration Officeissa. Näissä toimistoissa ei kuitenkaan voi hankkia uutta viisumia vaan pelkästään jatkaa vanhaa. Uusi viisumi tulee aina hankkia jostain Thaimaan suurlähetystöstä Thaimaan ulkopuolelta. Helpoimmin tämä hoituu Suomessa, mutta osa opiskelijoista on hankkinut viisumin esim. Singaporesta tai Malesiasta.

Mikäli sinulla on yhteen maahantuloon oikeuttava viisumi, voit myös hakea uutta maahanpääsyä Immigration Officesta Bangkokissa, Phuketissa tai jossakin muussa kaupungissa. Uuden maahanpääsyn hinta on noin 40 EUR, mikä tulee tarkastaa viisumia päivitettäessä. Kohdeyliopiston henkilökunta auttaa sinua kaikissa viisumia koskevissa kysymyksissä.

Ohessa myös esimerkki oikein täytetystä viisumihakemuksesta. Hakiessasi 3-12 kk Multiple entry -viisumia, maahantulojen määräksi voi merkitä ”Multiple” tai ”M”.

Jos sinulla ei ole tiedossa tulevaa osoitettasi Thaimaassa, voit laittaa ”Proposed address in Thailand” -kohtaan jonkun tunnetun hotellin tiedot kohteessa. Kontaktihenkilöksi Thaimaassa voit merkata kohdeyliopistosi yhteyshenkilön. Hänen yhteystietonsa löytyvät opiskelijaoppaastamme (Asia Exchange Guide).

Back_arrow Takaisin

Ajankohtaista

kesäkuu 8, 2017
Summer School in Korea 2017: Still time left to ap ...

kesäkuu 7, 2017
Asia Exchange attended NAFSA in Los Angeles

kesäkuu 1, 2017
Last chance to study in Indonesia next autumn!

huhtikuu 12, 2017
There’s still time to apply for a study abro ...

maaliskuu 14, 2017
Launching brand new free webinars!

maaliskuu 6, 2017
Hallinnon harjoittelija kansainvälisiin tehtävii ...

tammikuu 27, 2017
Summer semester in Bali? You can still apply!

joulukuu 30, 2016
TULE MUKAAN TIIMIIMME: Toimistoharjoittelija kansa ...

joulukuu 1, 2016
Bali Summer School now open for applications!

marraskuu 3, 2016
Study in Japan! New study abroad destination!

  • Missä tarvitset eniten apua vaihdon suunnittelussa?

    Loading ... Loading ...